Moderne paardentractie combineert de oeroude energievorm spierkracht met moderne technieken. Werken met paardentractie is leuk, goed voor lichaam en geest en vooral goed voor het milieu. Kiezen voor moderne paardentractie is geen stap terug in de tijd, maar is juist een forse stap vooruit!

Werken met paardentractie is per definitie werken met duurzame energie. Paardenvoer (granen, gras, hooi en stro) wordt in eigen land verbouwd en paardenmest voedt vervolgens weer diezelfde akkers.

Dat paardentractie in de westerse wereld destijds uit beeld verdween, betekent niet dat het, in moderne vorm, niet opnieuw een rol kan spelen. Immers, ook windenergie en waterkracht zijn na een periode van afwezigheid aan een ‘comeback’ bezig. Paardentractie verstoort het natuurlijk bodemleven veel minder dan tractor-tractie en past derhalve perfect in het biologisch en biologisch-dynamisch denken. Tenslotte roemen gebruikers van paardentractie de toegenomen arbeidsvreugde.


Op boerderij de Wolfskuil werken we -waar het iets toevoegt- met paardentractie.

Daarnaast bieden we diverse cursussen en workshops aan, zowel voor de professionele gebruiker als voor de serieuze hobbyist.Te koop: machines voor paardentractie. 

Paardentractie

Biologische boerderij ‘De Wolfskuil’